‘Wat zijn mijn waarden?’ is een vraag die je jezelf misschien nog nooit hebt gesteld.
Toch heb je ze. Iedereen heeft eigen kernwaarden die gedrag sturen. Waarden geven richting aan alles wat je doet. 

Waarden zorgen ervoor dat je boos wordt op iemand die je wat ziet stelen (jouw waarde: eerlijkheid) of dat je een kind verwend vindt die alleen maar meer en grotere kado’s wil (jouw waarde: dankbaarheid). Er zijn veel verschillende waarden die je allemaal in meer of mindere mate bezig.

Redenen om jouw kernwaarden te kennen zijn:

  • Jouw kernwaarden zeggen veel over wie jij bent. Als je jouw kernwaarden helder hebt ben je jezelf en laat je je niet leiden door dingen die anderen belangrijk vinden
  • Het kennen van je kernwaarden geeft je zelfvertrouwen en vergroot je eigenwaarden en zelfrespect
  • Je kernwaarden wil je inzetten in je privé-leven maar zeker ook in je werk. Zoek een werkomgeving die past bij wat jij belangrijk vindt en word gelukkiger

 

Mijn top 5 kernwaarden zijn de bouwstenen voor mijn handelen tijdens training en coaching.
Met inspiratie, aandacht, ontwikkeling, openheid en eigenheid zet ik mijzelf en anderen graag aan tot actie. 

Inspiratie:
Ik laat mij graag inspireren (aanvuren) en dat doe ik ook graag bij anderen. Inspireren om in actie te komen en te groeien als mens.

Aandacht:
Door volledig aanwezig te zijn, te luisteren zonder oordeel en vragen stellen om te begrijpen.

Ontwikkeling:
Ik ben nieuwsgierig naar wat er nog meer is. Een leven lang leren, soms grote stappen door een studie op te pakken en heel vaak juist kleine stappen door te lezen, experimenteren, ervaren, waarnemen, luisteren en vooral reflecteren.

Openheid:
Open en eerlijke communicatie schept duidelijkheid en vertrouwen. Met de kracht van kwetsbaarheid waarin herkenning is en verbinding ontstaat. Alles mag er zijn gewoon zoals het is.

Eigenheid:
Daar horen autonomie en authenticiteit bij. Ik vind het belangrijk dat ik mijzelf mag zijn met mijn kwaliteiten en valkuilen. Dus gun ik dat een ander ook. Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling, bewustwording van gedrag en communicatie juist mijn eigenheid versterken. Tijdens training en coaching stimuleer ik, daag ik uit of nodig ik uit om af te wijken van wat je altijd deed om daarmee juist jouw eigenheid te ontdekken en te bekrachtigen.

Actie:
Aan de slag met opgedane kennis! Toepassen in de praktijk, experimenteren, reflecteren en aanpassen tot het gewenste resultaat.

Het is ontzettend spannend om in de “bibberzone” te stappen en juist daar zit de ontwikkeling. Dit lukt vaak niet alleen, daarom zorg ik ervoor dat ik iemand heb waarmee ik kan sparren, die mij scherp houdt en aanspoort om door te gaan. Hoe doe jij dat?

 

Wat zijn jouw waarden?
Hoe zorg jij ervoor dat je in actie blijft, ook als het spannend is?

 

Weten wat ik daarin voor jou kan betekenen?
Maak een afspraak via mijn contact formulier.