Wanneer twee verhaallijnen door mijn bloed stromen
waar Indo en Nederlander in één lichaam samenkomen
wie is dan de sterkste vechter in de kooi?

Ik leerde half en half maken heel mooi!
(uit het gedicht van Amara van der Elst tijdens dodenherdenking)

Van diverse kanten kreeg ik te horen dat mijn ogen beginnen te glimmen als ik spreek over mijn achtergrond, mijn lieve kleine omaatje en mijn Indische familie. Ook werd mij verteld dat ze er verder niets van terug zien op mijn website en op social media. Ik realiseer mij dat ze gelijk hebben, best gek eigenlijk, want het is zo’n belangrijk onderdeel van mij! Een onderdeel die ik bij mij draag en wat ik meeneem tijdens training en coaching.

Tijdens mijn reis naar Indonesië heb ik mij daar vanaf het moment dat ik door de deur van het vliegveld letterlijk “de tropen” instapte zo thuis gevoeld. Deze reis heb ik samen met mijn ontroerde mama die na 35 jaar weer terug was in haar geboorte land mogen beleven. Het land gezien door haar ogen met verhalen uit haar herinneringen en ook beleefd zoals Indonesië zich op dat moment aan mij liet zien. Met open zintuigen heb ik gevoeld, geroken, geproefd, gehoord en gezien! Wat een sensatie die maakt dat ik niet meer naar huis wilde. Al typend voel, ruik, proef, hoor en zie ik dat mooie land.

In alle feedback die ik ontvang staat als rode draad verbinder die zorgt voor een veilige bedding waarin men ongevraagd meer bloot geeft dan vooraf van plan. Men vraagt “hoe doe je dat?” Die vraag vind ik lastig te beantwoorden, omdat ik mij niet zo bewust ben van wat ik precies doe. Ik denk er gewoon zijn, luisteren zonder oordeel met open hart.

Of is het misschien….. “Stille kracht?”

Juist dit maak dat er zaken op tafel komen die ertoe doen, die openheid verschaffen, die zaken bespreekbaar maken, waardoor begrip voor elkaar ontstaat en een verbeterde samenwerking.

Mijn achtergrond ten volle omarmen, een prachtig onderdeel van mij, een deel van mij waar ik trots op ben, een deel van mij die iets meedraagt van mijn voorouders, het mag er ten volle zijn!

Wil jij graag met jouw team verder ontwikkelen?
Zie jij even niet hoe en welke stappen daarvoor nodig zijn?

Weten wat ik daarin voor jou kan betekenen?
Maak een afspraak via mijn contact formulier.