De manier waarop we communiceren, met anderen én onszelf, bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van ons werkplezier.

(SayQuatable)

Ontmoet Yolanda

De afgelopen 28 jaar heb ik bij heel wat afdelingen rond mogen kijken en wat ik aantrof was best schokkend. Wat ik zag, is dat elk teamlid vooral individueel werkt. Zich nauwelijks verantwoordelijk voelt voor zijn of haar collega. Dat de verantwoordelijkheid voor het totale resultaat ver te zoeken is.

Kan het anders? Ja! Het kan anders. Mijn missie is om vanuit authenticiteit mijzelf en anderen uit te nodigen om af te buigen van het bekende om nieuwe paden te betreden en te onderzoeken.

Ik heb teams zien veranderen in mooie samenwerkingsverbanden tussen mensen, waarbij elk teamlid zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar eigen functioneren, maar vooral ook voor het resultaat als team.

Mijn kracht is goed luisteren en kijken. Door rake vragen te stellen, krijg ik teams in beweging. Door volledig aanwezig te zijn en de ander er te laten zijn zoals hij is, ben ik in staat verbinding te maken en een veilige omgeving te creëren. In deze omgeving nodig ik uit om open te zijn zodat waardevolle communicatie ontstaat. Dit is de sleutel tot effectief samenwerken, duurzame verandering en persoonlijk leiderschap.

Als persoon ben ik positief, krachtig, vrolijk en toegankelijk.

Ik houd van zingen, bewegen, op vakantie gaan, genieten van de vele vogels in mijn tuin, lezen (inclusief vakliteratuur) en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben niet snel uit het veld geslagen. Met daadkracht, volharding, inlevingsvermogen en eerlijkheid maak ik verbinding, waarmee ik het vertrouwen krijg om teamontwikkeling te regisseren. Met een mooi woord: ontwikkelregisseur.

Gespreksvaardigheid

Ik heb op verschillende niveaus en afdelingen in verschillende rollen binnen organisaties geopereerd. De rode draad daarin is gespreksvaardigheden met klanten, collega’s en leidinggevenden. Hoe je in gesprek met de klant verbinding maakt, vertrouwen krijgt en bindt. Hoe je op een optimale manier contact maakt met elkaar, waarbij je elkaar helpt om verder te ontwikkelen en doelen te behalen. Hoe je toch kunt samenwerken, ondanks dat een ieder zijn eigen werkzaamheden, waarden en kwaliteiten heeft.

Ik coach vanuit mededogen en een open hart. Alles mag er zijn en met wat er is gaan we aan de slag. Niemand hoeft iets weg te drukken van zichzelf. Ik observeer.